2021. szeptember 15., szerda


Mi is valójában ISTEN?

Széles e világon, mindenki máshogy képzeli el Istent. Mindenki máshogy látja, mindenki máshogy éli meg a létét vagy éppen nem létét. 
Nos, Isten létezik. Létének ékes bizonyítéka maga a tény, hogy élünk. 

Istent mindenki aszerint látja, hogy mit tanítottak róla, vagy tapasztalatai alapján milyennek is képzeli őt el.  
Nem létezik jó verzió, nem létezik rossz verzió. A helyzet az, hogy mivel mi mind be vagyunk zárva egy fizikai testbe, ez korlátokat szab a képzeletünknek, ezáltal nem tudjuk ép ésszel felmérni a nagyságát. 

Isten olyan nagy, olyan hatalmas, hogy egyszerűen képtelenség teljes bizonyossággal körülírni, meghatározni a mivoltát. Pont ezért lehetetlen pusztán vallási keretek közé zárni. 

Ezért az Isten név helyett sokkal találóbb a Forrás. Vagy ahogy többen ismerik, a Teremtő. 

A Forrás, mindennek a kezdete. 

A vallások elhitették a hívőkkel, hogy Isten Férfi. Lehet sokaknak kiábrándító lesz, és igen sokaknak megkönnyebbülést fognak hozni a következő sorok, mert ez végre eldönthet egy hosszú ideje húzódó vitát, és azt mondhatják majd, hogy IGEN, EZ AZ VÉGIG TUDTAM!!!

Isten se nem Férfi, se nem Nő. Ha mindenképpen kötni szeretnénk valamihez akkor már inkább nő lehetne, ugyanis a női energia maga a kreatív teremtő erő. 

Isten egy hatalmas energiaforrás, amit lehetetlen behatárolni, hiszen a Forrás végtelen. Mindig is volt mindig is lesz. És VAN. 
A Forrás, ha úgy tetszik nem más mint az igaz szeretet megtestesítője. Nem más, mint a teljes, feltétel nélküli szeretet energiája. 

És a lelkek amik mi vagyunk a hús hordozón túl, mind eme Forrás részei. Ez az, ami mindannyiunkat összeköt. 

Ha a lélek aktiválódik, akkor ráeszmél erre a direkt és közvetlen kapcsolatra ami a Forráshoz köti.  

S tudjátok ki volt ennek a mestere? Nem más, mint Jézus. 
Hogy ki is volt ő valójában? 
 A soron következő posztok egyikéből kiderül. :)



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  A Magyarok visszatérnek Őseik hitére – A Képes Krónika nyomán – Történt egyszer, hogy a király követeket küldött szerte az országba, és mi...